Gáncs Péter

Egyházkerületi elnökségtől és esperestől is búcsúztak a békésiek lelkészi munkaközösségi ülésükön

Békéscsaba – A Kelet- és Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegyék lelkészei találkoztak 2018. április 10-én Békéscsabán a közös munkaévkezdő lelkészi munkaközösségi (LMK) ülésen. Csatlakoztak hozzájuk a Brassói Evangélikus Egyházmegye lelkészei is.

Gáncs: Egyik párt sem sajátíthatja ki a keresztény értékeket

Budapest – Az emberek nem tudják, mi a valódi szeretet – erre hívta fel a figyelmet Erdő Péter az esztergomi bazilikában nagypéntek estéjén. Gáncs Péter arról beszélt, hogy egyik párt sem sajátíthatja ki magának a keresztény értékeket. Az evangélikus püspök azt mondta: nem tud egyetérteni azzal a gondolkodással, hogy csak egy párt képviselheti a keresztény értékeket.

Gáncs Péter a Peronon

Budapest – A májusban nyugdíjba vonuló Gáncs Péter evangélikus püspököt a húsvét üzenetéről kérdezték a Hír TV Peron című műsorában.

Előttem az utódom – Gáncs Péter és Kondor Péter beszélgetése

Budapest – A Luther Kiadó 2018. március 20-án tartotta a Könyvesbolti esték következő alkalmát. Előttem az utódom címmel Gáncs Péter leköszönő püspök beszélgetett Kondor Péterrel, a Déli Evangélikus Egyházkerület megválasztott, új püspökével.

Koldusteológia

A budapesti városképhez, akarva-akaratlanul, hozzátartoznak a koldusok. Pár éve a hatóságok megpróbálták „eltüntetni” őket az utcasarkokról, aluljárókból, de a problémának ez a meggondolatlan tüneti kezelése kudarcot vallott.

Előttem az utódom

Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a Könyvesbolti esték következő alkalmára. Előttem az utódom címmel Gáncs Péter leköszönő püspök beszélget Kondor Péterrel, a Déli Evangélikus Egyházkerület megválasztott, új püspökével március 20-án, kedden 17 órától az Evangélikus könyvesboltban (Budapest VIII. kerület, Üllői út 24.).

Evangélikus püspök és felesége a házasság fontosságáról

Kaposvár – A házasság hete rendezvénysorozat keretében népes hallgatóság gyűlt össze a kaposvári HEK étteremben, hogy találkozzanak, és egy beszélgetést hallgassanak meg Gáncs Péter evangélikus püspökkel és feleségével a család és a házasság értékeiről.

Gáncs Péter tárlatvezetése az Evangélikus Országos Múzeumban

Budapest – 2018. február 14-én Gáncs Péter püspök tartott tárlatvezetést az Evangélikus Országos Múzeumban. Kameránkkal végigkövettük ezt, és megörökítettük gondolatait.

„Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik…”

Az új év első Égtájoló-cikkének írására készülve megakadt a tekintetem a püspöki hivatal előterében felállított, immár „lejárt”, úgynevezett rollup plakáton, amelyen a reformációi jubileum felé vezető tematikus évek kulcsszavai olvashatók. 2010: nyilvánosság, 2011: szabadság, 2012: nők, 2013: tolerancia, 2014: kultúra, 2015: oktatás, 2016: nemzet, 2017: ünnep… De miről fog szólni 2018?!

Három püspök szolgált együtt Szegeden az imahéten – KÉPRIPORT!

Szeged – Immáron több évtized óta hagyomány, hogy az ökumenikus imahét keretében három püspök szolgál együtt Szegeden. 2018. január 23-án Gáncs Péter evangélikus, Kiss-Rigó László római katolikus és Fekete Károly református püspök osztották meg gondolataikat, és imádkoztak együtt a hívekkel.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Gáncs Péter csatornájára