Együtt Jézus keresztje körül – Ökumenikus keresztútjárás Dombóváron

Együtt Jézus keresztje körül – Ökumenikus keresztútjárás Dombóváron

Share this content.

Szöveg: Szabó Szilárd, fotó: Ollé Róbert
Dombóvár – A dombóvári keresztény közösségek örömmel fogadták nagypéntek ünnepének munkaszüneti nappá nyilvánítását. Jézus halálának a napján közös keresztút járásra gyűltek össze a város római katolikus, metodista, baptista és evangélikus hívei, hogy imádkozva, énekelve és Isten igéje előtt elcsendesedve emlékezzenek Jézus szenvedéséről és haláláról.

Az alkalom különlegességét az adta, hogy Dombóváron először került sor ilyen jellegű, ökumenikus ünneplésre, a szervező egyházközségek szándéka szerint nem utoljára. Felemelő érzés volt átélni, megtapasztalni: Jézus mindenkiért meghalt, keresztje körül csak megváltásra szoruló, bűnös emberek vannak. Ez az, ami igazán fontos, minden egyéb másodlagos.

A szervező egyházközségek, híveikkel együtt a közös ünnepléssel tanúskodni is kívántak: együtt, egymással összefogva, egymásban a testvért látva kell megélnünk hitünket, együtt kell tanúskodnunk arról, hogy Jézus Krisztus a Megváltója ennek a világnak.

Az evangelikus.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. Oldalunkon a megjelenést követő egy hónapban van lehetőség kommentelni, utána lezárjuk ezt a lehetőséget. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!